MMX4 Content System Management
849906185

Forfang

Forfang benyttes til fiskeri med naturlig agn, powerbait, „gummidyr“ eller flue, og findes i utallige varianter alt efter, hvad der skal fiskes efter. Det er nemt at binde sine egne forfang.
(illustrationer nederst i artiklen)

Propfiskeri

 

Hærdede kroge bindes på 0,25-0,30 mm nylonline, der forsynes med en løkke i modsatte ende.

Jeg opbevarer forfangene i lynlåsplasticposer, og de små 6×10 cm poser er velegnede til almindelige krogforfang. Med et lille stykke tyndt pap i posen som adskillelse, kan der være to forfang i hver pose, en på hver side at pappet.

Fisker jeg med regnorm i put&take bruger jeg en enkeltkrog str. 6-8. Skal der powerbait på i put & take søer benytter jeg enten en enkeltkrog str. 10 eller en trekrog str. 10 eller 12. Til større fisk fx havørreder benytter jeg blanke kroge i str. 2. Længden på forfanget er 30-40 cm og jeg benytter jeg 0,8 g splithagl til regulering af flydehøjden.

Jeg benytter også lange forfang, ca. 80 cm, til powerbait i put & take. De forsynes med en række forskellige splithagl med ultra lette nederst.

Krogforfang til medefiskeri efter hornfisk eller makrel foretrækker jeg 50-70 cm (nogle bruger dem kortere) og udstyres med en lang enkelkrog str. 4 eller trekrog str. 10. Se illustrationen til højre.

Til ultra let mederiskeri efter makrel binder jeg dog ofte det hele (krog, splithagl og glideflåd) på hovedlinen.

Færdiglavede forfang

Silde- og markrelforfang til spinnefiskeri samt fladfiskeforfang køber jeg færdiglavet. Jeg køber, når der er tilbud, så jeg har altid et godt, lille udvalg på lager – det er lidt træls at løbe tør mit i sæsonen.

Pirkefiskeri

Forfang i alle mulige udformninger til havfiskeri kan købes, men men kan også binde dem selv. Linen skal være en fx 0,60 mm nylonline og i stedet for at binde en løkke, kan det forsynes med en svirvel. Krogene skal også være større.

Til pirkefiskeri efter torsk kan krogene forsynes med plasticblæksprutter.

forfang/krogforfang.jpg

Langt krogforfang med splithagl i forskellige størrelser. De mindste splithagl er lettere end krog + powerbait (flydende). Krogforfanget med det lille splithagl er til, når der skal powerbait på krogen.

forfang/glideflådsild-280.png

Forfang (blå) med trekrog og sildestykke til fx hornfiskeri. På hovedlinen (grøn) er monteret et glideflåd og en svirvelhægte, hvor et passende lille lod og forfanget er hægtet på.

Endegrej

Grej

MMX-CMS v.4.0.0 - 2022.08.18. ViggoWeb ©2022